Nationale erkenningsprogramma's

Ons Nationale Erkenningsprogramma is ontworpen om praktijkbegeleiders te erkennen en te waarderen. Leerlingen, werkgevers en collega's kunnen praktijkbegeleiders nomineren. Een deskundige jury beoordeelt de genomineerden op hun vak- en beroepsdeskundigheid, maar legt vooral de nadruk op hun professionele grondhouding en hoe die zich in de praktijk manifesteert.

Doel opdrachtgever

Het doel is om waardering te tonen voor de belangrijke rol die praktijkbegeleiders vervullen en hen te ondersteunen bij het omgaan met de uitdagingen van de moderne leerling. Daarnaast streven we ernaar om deze doelgroep zichtbaarder te maken, zowel voor henzelf als voor anderen.

Resultaat

In 2016 vond de eerste editie van de verkiezing plaats. Op deze dag worden niet alleen de winnaars in de categorieën mkb, Groot bedrijf en Opleidingsbedrijf gekozen, maar wordt er ook uitgebreid aandacht besteed aan inspiratie en motivatie voor de aanwezige gasten. Het volledige programma staat in het teken van het praktisch toepassen van leiderschap en coachende vaardigheden. Op verrassende wijze komen deze onderwerpen aan bod. De verkiezing en de uitslag ervan krijgen jaarlijks veel aandacht, niet alleen in de vakpers maar ook daarbuiten.

Lees meer

Vanwege de coronamaatregelen en de veiligheid hebben de nationale erkenningsprogramma's dit jaar plaatsgevonden via een interactieve online omgeving. Juist in deze tijd is een goede coach onmisbaar en verdienen praktijkbegeleiders erkenning voor hun harde werk.

Lees meer