Nationale erkenningsprogramma's

Programma om praktijkbegeleiders te erkennen. Middels een nominatie door leerlingen, werkgevers en collega’s worden deze praktijkbegeleiders voorgedragen. Genomineerden worden door een deskundige jury, naast de vanzelfsprekende vak- en beroepsdeskundigheid, vooral beoordeeld op hun professionele grondhouding en hoe zich dat bij ieder afzonderlijk in de praktijk uit.

Doel opdrachtgever

Waardering voor de belangrijke rol die de praktijkbegeleider uitoefent en de ondersteuning in het bieden van handvatten om makkelijker om te gaan met de leerling anno nu. Tevens is het duidelijker op de kaart zetten van deze doelgroep voor zichzelf, maar ook voor anderen een doel.

Resultaat

In 2016 is de eerste editie van deze verkiezing geweest. Op deze dag worden niet alleen de winnaars mkb, Groot bedrijf en Opleidingsbedrijf gekozen, maar wordt tevens uitgebreid aandacht besteed aan het inspireren en motiveren van de aanwezige gasten. Het gehele programma staat in het teken van het praktisch inzetten van leiderschap en coachende vaardigheden. Op verschillende en verrassende manieren komen deze onderwerpen aan bod. De verkiezing en de uitslag hiervan krijgen jaarlijks veel aandacht; niet alleen in de vakpers, maar ook daarbuiten. 

Lees meer

Vanwege de coronamaatregelen en de veiligheid hebben de nationale erkenningsprogramma's dit jaar plaatsgevonden via een interactieve online omgeving. Juist in deze tijd is een goede coach onmisbaar en verdienen praktijkbegeleiders erkenning voor hun harde werk.

Lees meer