Bureau-Blieve-logo-groen-ramen-luiken-talentontwikkeling-consistent-kwaliteit-beroepsvoorlichting-jongeren-interactief-vmbo-mbo

Beroepsvoorlichting VO

Wij bieden diverse programma's voor beroepsvoorlichting aan voor het vmbo (bb/kb/tl) en havo, leerjaar 1 t/m 4. Onze voorlichtingen zijn speciaal ontworpen om perfect aan te sluiten bij de belevingswereld van de leerlingen. We informeren hen interactief en eerlijk over de voor- en nadelen van verschillende beroepen, met respect voor hun keuzes en eigen mening.

Lees meer

MYF Live Stream

Bij de MYF Live Stream wordt er eerst een Mystery box gestuurd naar de klas. Als voorlichter komt de presentator via Teams, Zoom of Google Meet in de klas vanuit de MYF Studio. Gedurende de voorlichting wordt de doos steeds verder uitgepakt met behulp van leerlingen in de klas. In de doos zitten materialen die normaal ook live gebruikt worden tijdens de les: kruiden, voorwerpen en gadgets. De MYF Studio geeft de mogelijkheid om te streamen waardoor we in een leuke en interactieve omgeving de voorlichting kunnen geven. Door de samenwerking met de leerlingen op te zoeken, wordt het, ondanks dat de presentator niet live in de klas staat, toch steeds weer een hele interactieve, leerzame en leuke les.

Lees meer

MYF Escaperoom

De MYF EscapeRoom is een voorlichtingsspel in een 'echte' 3D omgeving. De MYF EscapeRoom kan alleen, maar ook in kleine groepjes gespeeld worden. Met 1 druk op de knop zit je ineens.. BOEM…midden in een echte slagerij. Je kan in de slagerij overal komen en overal heen gaan, net als in Google Street View. Behalve in de koelcel, die zit op slot. En dat is nou net het punt; ik heb per ongeluk de deur dichtgedaan en zit nu vast in die koelcel. Best dom…. maar ik moet dus wel snel bevrijd worden, want het is bar fris in die koelcel!

Vanuit de studio kan de presentator de mindset van de deelnemers de juiste kant op krijgen en hen technisch en inhoudelijk begeleiden (en af en toe helpen).

Lees meer

DOEL OPDRACHTGEVER

In onze diverse programma's streven we verschillende doelen na, zoals het prikkelen, informeren en vergroten van branchekennis. We willen bewustere keuzes stimuleren en tevens de instroom bevorderen. Deze effectieve voorlichtingsaanpak wordt breed toegepast in de Slagersbranche en de Installatietechniek.

Resultaat

In alle branches waar deze voorlichting wordt ingezet, is er aantoonbaar meer en kwalitatief betere instroom van leerlingen naar de betreffende mbo-opleidingen. Bovendien zorgt het bezoek en het succes van de voorlichting automatisch voor een positieve beeldvorming van het vak en de branche.

Lees meer