Bureau-Blieve-logo-groen-ramen-luiken-talentontwikkeling-consistent-kwaliteit-beroepsvoorlichting-jongeren-interactief-vmbo-mbo

Beroepsvoorlichting VO

Diverse programma’s ten behoeve van beroepsvoorlichting voor vmbo (bb/kb/tl) & havo-leerlingen, leerjaar 1 t/m 4. De voorlichtingen kenmerken zich door exact op de belevingswereld van de leerlingen in te spelen en hen, met respect voor hun keuze en eigen mening, op een interactieve en eerlijke manier te informeren over de voor- en nadelen van het beroep.

Lees meer

MYF Live Stream

Bij de MYF Live Stream wordt er eerst een Mystery box gestuurd naar de klas. Als voorlichter komt de presentator via Teams, Zoom of Google Meet in de klas vanuit de MYF Studio. Gedurende de voorlichting wordt de doos steeds verder uitgepakt met behulp van leerlingen in de klas. In de doos zitten materialen die normaal ook live gebruikt worden tijdens de les: kruiden, voorwerpen en gadgets. De MYF Studio geeft de mogelijkheid om te streamen waardoor we in een leuke en interactieve omgeving de voorlichting kunnen geven. Door de samenwerking met de leerlingen op te zoeken, wordt het, ondanks dat de presentator niet live in de klas staat, toch steeds weer een hele interactieve, leerzame en leuke les.

Lees meer

MYF Escaperoom

De MYF EscapeRoom is een voorlichtingsspel in een 'echte' 3D omgeving. De MYF EscapeRoom kan alleen, maar ook in kleine groepjes gespeeld worden. Met 1 druk op de knop zit je ineens.. BOEM…midden in een echte slagerij. Je kan in de slagerij overal komen en overal heen gaan, net als in Google Street View. Behalve in de koelcel, die zit op slot. En dat is nou net het punt; ik heb per ongeluk de deur dichtgedaan en zit nu vast in die koelcel. Best dom…. maar ik moet dus wel snel bevrijd worden, want het is bar fris in die koelcel!

Vanuit de studio kan de presentator de mindset van de deelnemers de juiste kant op krijgen en hen technisch en inhoudelijk begeleiden (en af en toe helpen).

Lees meer

DOEL OPDRACHTGEVER

Diverse doelen worden nagestreefd in de diverse programma’s: prikkelen, informeren, kennis vergroten van de branche, bewustere keuze bewerkstelligen en tevens instroom bevorderen. Deze manier van voorlichten wordt breed ingezet door de Slagersbranche en de Installatietechniek.

Resultaat

Bij alle branches die deze voorlichting inzetten, is aantoonbaar meer én kwalitatief betere instroom van leerlingen op de desbetreffende mbo-opleidingen. Door de bezoeken en het succes van de voorlichting wordt daarnaast automatisch altijd imagoverbetering van het vak en de branche bereikt.

Lees meer